Betalen met CUC

Belangrijk: Nieuwe wisselkoersen en in Cuba kunt u niet meer met CASH - dollars betalen.

In geheel Cuba kunt u bij lokale winkels en de grotere toeristencentra niet met CASH-dollars betalen. Bij de banken, de officiƫle "Casas de Cambio" van Cadeca of bij het hotel kunt u dollars wisselen tegen de "Toeristische Cubaanse Peso" of te wel CUC. Let op: vraag naar de Toeristische Cubaanse Pesos (Pesos Convertibles (CUC)) en niet naar de gewone Cubaanse Peso.

Kosten voor wisselen:
Door deze instanties wordt uitgaande van de dagkoers voor de omwisseling van de US Dollars naar CUC een vergoeding van 18 - 20 % gevraagd. Voor de EURO wordt op basis van de dagkoers een vergoeding gevraagd van 8%.

Wisselkoersverhoudingen op 08 oktober 2009 (onder voorbehoud van dagelijkse wijzigingen)

1 USD = 0,804 Toeristische Cubaanse Peso (inclusief 18 -20 % kosten)
1 EURO = 1,47 Toeristische Cubaanse Pesos (exclusief 8 % kosten)

Terugwisselen naar EURO: Gezien het feit dat u buiten Cuba niet met de Toeristische Peso kunt betalen, adviseren wij u deze in Cuba op te maken!! De "Toeristische Cubaanse Peso" kunt u moeilijk of tegen een slechte koers terugwisselen naar de EURO.
Terugwisselen naar USD:
In tegenstelling tot de EURO, kunt u de "Toeristische Cubaanse Pesos", die u overheeft wel terugwisselen naar de US Dollars, mits u deze heeft verkregen door US Dollars te wisselen. Belangrijk: bewaar wel de bon waarmee u het geld hebt gewisseld !!

Gebruik van creditcard en travellercheques (datum: 06 juli 2006):
Travellercheques:
U kunt in Cuba wel de EURO Traveller cheques gebruiken. Op de webiste www.cashmycheques.com kunt u per land en per stad zien waar u bij welk kantoor de traveller cheques kunt inwisselen (wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen omtrent deze informatie).
Creditcards: De kosten voor het gebruik van een creditcard zijn hoog. Bij elk gebruik worden u 8 % (wisselkoers) en 3 % (tax) kosten doorberekend (totaal 11 %). De creditcards van American Ex press en Diner's Club worden niet geaccepteerd. Nog geaccepteerde creditcards zijn Visa en Mastercard / Eurocard (niet door Amerikaanse bedrijven uitgegeven).

In verschillende oorden (onder voorbehoud van wijzigingen) kunt u met de EURO blijven betalen: Varadero, Guardalavaca, Cayo Coco, Cayo Guillermo en Cayo Largo.

De hierboven genoemde informatie is onder voorbehoud van wijzigingen !!

ARA Tours B.V.
8-10-2009


©2019 ARA Tours B.V.
ARA Tours B.V., Lindenhof 7, 3442 GT  Woerden
Openingstijden: ma-vr (uitgezonderd feestdagen) van 9.00 tot 17.30. 
Overige tijden zijn wij bereikbaar per e-mail en fax.
tel: (0348) 499 000, fax: (0348) 482 307, e-mail: info@aratours.nl