Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika > Reis naar Ecuador > Meerdaagse én dagexcursies
4-daagse verlenging op de Manatee Amazone Explorer

Vertrek: vrijdag

Dag 1 Vrijdag    Quito - Manatee Amazon Explorer

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor uw vertrek per binnenlandse vlucht naar Fransisco de Orellana, gelegen te Coca, waar u om ongeveer 12.00 aankomt. Vervolgens zult u per transfer naar de Napo rivier gebracht worden, waarna u in een gemotoriseerde kano een tocht maakt van 2 uur. Tijdens deze kanotocht krijgt u een lunchbox aangeboden en wordt er belangrijke informatie over de omgeving uitgelegd. Eenmaal aan boord van de Manatee Amazon Explorer begint het avontuur; het ontdekken van het tropische regenwoud en zijn inheemse gemeenschappen. Het personeel bedient u op uw wenken en de gidsen introduceren u in de verbazingwekkende amazone wereld met zijn inheemse bevolking, meer dan 600 soorten vogels en honderden botanische wonderen. De Manatee vaart langs diverse ecosystemen en langs belangrijke natuurlijke reservaten, zoals het Yasuní Nationaal Park en het Limoncocha Biologische reservaat.

Dag 2 Zaterdag    Papegaaien en het Limoncocha biologische reservaat

Vroeg in de morgen vertrekt u per gemotoriseerde kano om een zeer speciale hoek van de wildernis te bezoeken, de klei muren van de rivier. Dagelijks verzamelen verschillende soorten papegaaien zich om klei te eten, die hen helpt de zaden te verteren die zij hebben gegeten, het is een kleurrijk en lawaaierig gezicht (optioneel). Hierna gaat u terug aan boord van de Manatee Amazon Explorer om verder de rivier af te varen naar één van de zijrivieren van de Napo rivier. Hier kunt u flora en fauna observeren, zoals de pygmy aapjes. Vervolgens bezoekt u het huidige biologische reservaat van Ecuador, wat diende als een Zuid-Amerikaans zomer instituut voor Linquistics in Limoncocha. Tegenwoordig is dit reservaat het enige biologische reservaat van Ecuador. Na het bereiken van het Limoncocha meer, gaat u aan boord van een kano en reist u langs de oevers van dit ecosysteem, waar meer dan 470 soorten vogels zijn geregistreerd. Hier hebt u de mogelijkheid om op piranha’s te vissen of een korte wandeling te maken. In de avond heeft u de mogelijkheid om de kaaimannen te observeren, die in de lagune leven; een hele ervaring. Laat in de avond keert u terug naar de Manatee voor het diner en voor de overnachting.

Dag 3 Zondag    Cultuur / de Amazone man

Het avontuur zal vandaag beginnen met een bezoek aan het Pompeya museum, een klein archeologisch voorbeeldmuseum met urnen uit de amazone, die enkele eeuwen oud zijn, evenals de werktuigen en leefwijzen van de oude inwoners van het regenwoud, die u vandaag de dag nog steeds kunt tegenkomen. U hebt ook kans om de gigantische bomen van de Amazone te zien, zoals de kapok, welke over de toppen van de amazone heen groeit tot meer dan 40 meter hoogte, met grote, uitstekende wortels. U kunt ook proberen om met de kano, over een rustige zijrivier, naar een huis van de inheemse bevolking te varen, om een bezoek te brengen aan deze mensen en zo hun manier van leven leert kennen.

Dag 4 Maandag    Amazone gebied - Quito

Terwijl de Manatee terugvaart, zorgen de gidsen ervoor dat u uw kennis van de Amazone niet vergeet. Hierna volgt een transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Quito. Aankomst in de middag. Overnachting in hotel naar keuze.

Manatee Amazon Explorer

Klasse Middenklasse rivierboot.

Ligging De Manatee Explorer vaart door de Napo rivier, beginnend bij Coca.

Faciliteiten Op de Manatee Explorer kunnen maximaal 30 personen, exclusief de personeelsleden. De boot heeft een lengte van 27 meter, een breedte van 7 meter een snelheid van 12 knopen en heeft de beschikking over elektriciteit 110 en 220 volt. Aan boord bevinden zich rookmelders, reddingsvesten en 2 reddingsboten. De communicatie gebeurt aan de hand van VHF, HF en via een satelliet telefoon. De boot beschikt over een groot restaurant, bar, een lounge gedeelte, wasserette, boetiek, satelliet televisie, verrekijkers en een open uitkijkdek. Op deze 3-deks boot werken ervaren personen en Engels sprekende natuurgidsen.

Accommodatie Alle 13 hutten zijn tweepersoonshutten met twee 1-persoonsbedden, die zich bevinden op het tweede en derde dek van de Manatee. De hutten beschikken over airconditioning en warm water.

Bijzonder De Manatee Explorer vertrekt op maandagen (5 dagen/4 nachten) en op vrijdagen (4 dagen/3 nachten). De reisroute kan veranderen in verband met de klimatologische omstandigheden).

Via een online formulier kunt u aangeven welke bouwstenen u wilt gebruiken voor uw reis. Dit formulier opent in een apart venster zodat u via dit venster nog verder kunt bladeren naar de andere bouwstenen.

Prijsoverzicht
In het onderstaande overzicht ziet u de periodes waarvoor wij momenteel prijzen beschikbaar hebben. Mocht u in een ander dan in de hier vermelde periodes op vakantie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Klik op de datum van de gewenste periode om de prijstabel op te vragen.
  
Periode

Plattegrond van de 3 dekken van de Manatee Amazon Explorer
Plattegrond van de 3 dekken van de Manatee Amazon Explorer

 

Papegaaien die klei eten om hun zaden te verteren
Papegaaien die klei eten om hun zaden te verteren

 

Manatee Amazon Explorer rivierboot
Manatee Amazon Explorer rivierboot

 

Slaapkamer aan boord van de Manatee Amazon Explorer
Slaapkamer aan boord van de Manatee Amazon Explorer

 

Bar aan boord van de rivierboot de Manatee Amazon Exlorer
Bar aan boord van de rivierboot de Manatee Amazon Exlorer

 

 

©2019 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright