Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika > Reis naar Ecuador > Cruises
Galápagos cruises

De Galápagos eilanden zijn een uniek gebied op de wereld !!
Steeds meer mensen willen de Galápagos bezoeken, in de afgelopen jaren is het aantal bezoekers gestaag gegroeid. Dit legt een grote druk op de lokale flora en fauna. Daarom wil met het aantal toeristen en boten beperken en tezamen met de groeiende interesse wordt het steeds moeilijker hutten op een van de boten te vinden, afhankelijk van het seizoen zelfs een jaar van te voren. Wij raden een bezoek aan de Galapagos eilanden al ver van te voren te reserveren.

Het bezoeken van de Galápagos is niet opgenomen in de standaard programma's, omdat wij geen vaste dag op de boot kunnen garanderen. Indien u naar de Galápagos wenst te gaan, zullen wij eerst de beschikbaarheid van de gewenste bootklasse na gaan en een optie nemen van ongeveer 7 dagen. Daarna zullen wij pas het landarrangement aan het vaste land bekijken en u een totaal voorstel doen. Voor een reis naar de Galápagos, heeft u een keuze uit verschillende klassen boten. Binnen de verschillende klassen zijn er verschillende type boten beschikbaar.

Economic class (8-10 personen)
Boten, die behoren tot deze klasse hebben een eetruimte, één dek en hutten die ruimte bieden aan twee tot vier personen. De meeste hutten hebben niet de beschikking over een eigen badkamer met douche en toilet, deze moeten vaak gedeeld worden. Voor personen die niets geven om luxe of een klein budget hebben, zijn deze boten ideaal.

Toeristenklasse (10-16 personen)
Deze boten bieden u iets meer comfort en privacy. Deze boten zijn voorzien van een grotere eetruimte, een kleine bar en sommige boten hebben tevens de beschikking over een televisie met videorecorder. De dekken van deze boot zijn ruimer dan die van de economic class. De hutten zijn voorzien van boven en beneden slaapplaatsen en privé faciliteiten als een badkamer met douche en toilet. De hutten beschikken niet over airconditioning.

Superior toeristenklasse (12-20 personen)
Deze boten bieden meer comfort en luxe dan een toeristenklasse boot. De hutten zijn ruimer dan die van de toeristenklasse en beschikken over airconditioning. Tevens zijn er ruimere ruimtes aan boord en het eten en de service zijn beter.

Eerste klasse (16-50 personen)
Deze boten zijn groter en bieden u veel comfort; een groot restaurant, een bar, ruime hutten met lage bedeen, privé faciliteiten als een badkamer met douche en toilet en airconditioning. Op het lange dek kunt u genieten van de zon. Deze boten zijn geschikt voor mensen die op zoek zijn naar comfort, privacy en service gedurende de reis naar de Galápagos.

Luxe klasse (16-110 personen)
Deze boten zijn de grootstse boten, die veel luxe, privacy en comfort bieden. De boten hebben de beschikking over meerdere bars, restaurants en overige publieke ruimten, een groot zonnedek en dekken met verschillende hutten. De hutten zijn voorzien van een televisie, een videorecorder en airconditioning.

Bijzonder:

Routes van de schepen:
In principe volgen de boten een van te voren vastgestelde route. U wordt natuurlijk van te voren hierover geïnformeerd. Echter het kan voorkomen dat lokale regering of de beheerders van het Nationale Park bepalen dat een gebied voor het toerisme wordt afgesloten. Dit kan van de een op andere dag worden ingesteld. Er wordt dan een andere route gevolgd. Verder kunnen weersomstandigheden noodzaken dat de route en de te bezoeken punten worden gewijzigd.

Duur van de Galapagos Cruises:
U kunt kiezen uit cruises van verschillende dagen: 4 dagen / 3 nachten, 5 dagen / 4 nachten en 8 dagen / 7 nachten. De cruises van 5 dagen zijn het meest geliefd. Elke boot / schip kent zijn specifieke afvaartdata.

Seizoenen:
Bij het bezoek aan de Galápagos dient u er rekening mee te houden dat er een hoog- en een laagseizoen is.
Voor vluchten naar Galapagos: Het laagseizoen is van 15 september tot 31 oktober en van 1 mei tot 14 juni. De rest van het seizoen is hoogseizoen.
Voor de boten rond de Galapagos: verschilt per boot. De hierboven genoemde seizoenen gelden in het algemeen ook voor de boten. Bij het aanbod ontvangt u exacte tarief. 

Galápagos entrance fee:
Elke passagier die de Galápagos bezoekt dient na aankomst op Baltra of San Cristóbal een entrance fee van US $100 per persoon te voldoen. (onder voorbehoud van wijzigingen).

Aanvlieghavens Galapagos: 
Vanuit Quito en voornamelijk Guayaquil vertrekken de vluchten naar Baltra of San Cristobal.

Betalingsvoorwaarden:
Bij het aanbod van de boot ontvangt u de specifieke voorwaarden. Over het algemeen gelden de volgende betalingsvoorwaarden:
Bij reservering tot en met 60 dagen van te voren: 20 á 30% vooruitbetaling 
Tot en met 30 dagen van te voren: 
50% vooruitbetaling
Vanaf 29 dagen voor vertrek tot en met de dag van vertrek: 100% betaling
De restant betaling dient 30 dagen van te voren bij de eigenaar van het schip binnen te zijn.

In de bijlagen van de prijslijst treft u een indicatie van de tarieven die gelden voor de Galápagos eilanden.

Annulering-  en wijzigingsvoorwaarden:
De annulering- en wijzigingsvoorwaarden voor reserveringen naar de Galápagos zijn zeer streng. Deze voorwaarden zijn per boot en seizoen verschillend en u wordt vooraf per boot geïnformeerd over de geldende voorwaarden. Over het algemeen kan men stellen dat annulering of wijziging vanaf 30 dagen (inclusief 30ste dag) van te voren 100% kosten met zich meebrengt. 

 

 

Via een online formulier kunt u aangeven welke bouwstenen u wilt gebruiken voor uw reis. Dit formulier opent in een apart venster zodat u via dit venster nog verder kunt bladeren naar de andere bouwstenen.

Prijsoverzicht
In het onderstaande overzicht ziet u de periodes waarvoor wij momenteel prijzen beschikbaar hebben. Mocht u in een ander dan in de hier vermelde periodes op vakantie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Klik op de datum van de gewenste periode om de prijstabel op te vragen.
  
Periode

INFORMATIE
Galápagos eilanden

Frigate bird op één van de Galápagoseilanden
Frigate bird op één van de Galápagoseilanden

 

Zeeleeuw op het eiland
Zeeleeuw op het eiland

 


"Masked booby" met jongen op een van de Galapagos eilanden te Ecuador

 

De Jan van Genten met blauwe poten komt u op vele Galapagos eilenden tegen.
De Jan van Genten met blauwe poten komt u op vele Galapagos eilenden tegen.

 

Pinancle Rock en strand bij het eiland Bartalome, één van de eilanden van de Galápagos
Pinancle Rock en strand bij het eiland Bartalome, één van de eilanden van de Galápagos

 

 

©2019 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright