Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika > Reis naar Ecuador > Cruises
Galapagos - Toeristenklasse / Yacht Yolita

Yolita - Toeristen klasse motorjacht

De Galápagos eilanden zijn een uniek gebied op de wereld !!

Steeds meer mensen willen de Galápagos bezoeken, in de afgelopen jaren is het aantal bezoekers gestaag gegroeid. Dit legt een grote druk op de lokale flora en fauna. Daarom wil men het aantal toeristen en boten beperken en tezamen met de groeiende interesse wordt het steeds moeilijker hutten op een van de boten te vinden, afhankelijk van het seizoen zelfs een jaar van te voren. Wij raden u aan het bezoek aan de Galapagos eilanden al ver van te voren te reserveren.

Het bezoeken van de Galápagos is niet opgenomen in de standaard programma's, omdat de beschikbaarheid van al de cruises en de afvaarten op aanvraag zijn. Indien u naar de Galápagos wenst te gaan, zullen wij eerst de beschikbaarheid van de gewenste bootklasse na gaan en een optie nemen van ongeveer 5 dagen. Daarna zullen wij pas het landarrangement aan het vaste land bekijken en u een totaal voorstel doen. Voor een reis naar de Galápagos, heeft u een keuze uit verschillende klassen boten. Binnen de verschillende klassen zijn er verschillende type boten beschikbaar.

Toeristenklasse (16 personen)
Deze boten bieden u iets meer comfort en privacy. Deze boten zijn voorzien van een grotere eetruimte, een kleine bar en sommige boten hebben tevens de beschikking over een televisie met videorecorder. De dekken van deze boot zijn ruimer dan die van de economic class. De hutten zijn voorzien van boven en beneden slaapplaatsen en privé faciliteiten als een badkamer met douche en toilet. De hutten beschikken niet over airconditioning.

Informatie Yolita - Toeristen klasse motorjacht

Lengte:

16,15 Meter

Breedte: 5,18 Meter
Snelheid: 8 Knopen
Voltage: 110 V / 220 V AC
Capaciteit: 16 passagiers
Hutten: Acht 2-persoonshutten met stapelbedden, eigen badkamer met koud/warm water. De 6 lower deck hutten beschikken over airconditioning. De 2 upper deck hutten hebben géén airco.
Bemanning: 6 Personen én natuur gids (niveau II)

Route A: 4 Dagen
(Donderdag tot zondag)
1. Baltra luchthaven – Darwin Station 
2. Rabida - Chinese Hat
3. Bartolomé Island – Sullivan Bay
4. Seymour Norte - Baltra luchthaven

Route B: 5 Dagen
(Zondag tot donderdag)
1. Baltra luchthaven – Santa Cruz (Bachas Beach)
2. Islas Plazas - Santa Fe
3. Española Island (Suarez Point – Gardner Bay)
4. Floreana Island (Post Office Bay – Cormorant Point)
5. Santa Cruz (Darwin Station, hooglanden) – Baltra luchthaven

Route C: 8 Dagen
(Donderdag tot donderdag)
1. Baltra luchthaven – Darwin Station 
2. Rabida - Chinese Hat
3. Bartolomé Island – Sullivan Bay
4. Seymour Norte - Baltra - Santa Cruz (Bachas Beach)
5. Islas Plazas - Santa Fe
6. Española Island (Suarez Point – Gardner Bay)
7. Floreana Island (Post Office Bay – Cormorant Point)
8. Santa Cruz (Darwin Station, hooglanden) – Baltra luchthaven

N.B.: Ook 8 dagen van zondag tot zondag. Hierbij maakt u dezelfde route, maar begint u bij dag 5 (Bachas Beach) 

Speciale wijziging - & annuleringsvoorwaarden

Aantal dagen voor de start van de cruise  Kosten
60 dagen of langer 100% van de aanbetaling
59 - 30 dagen 60% van de reissom p.p.
29 - 0 dagen 100% van de reissom p.p.

Bijzonder:
Routes van de schepen:
In principe volgen de boten een van te voren vastgestelde route. De route en informatie over de schepen treft u aan. Echter het kan voorkomen dat lokale regering of de beheerders van het Nationale Park bepalen dat een gebied voor het toerisme wordt afgesloten. Dit kan van de een op andere dag worden ingesteld. Er wordt dan een andere route gevolgd. Verder kunnen weersomstandigheden noodzaken dat de route en de te bezoeken punten worden gewijzigd.

Duur van de Galapagos Cruises:
U kunt kiezen uit cruises van verschillende dagen: 4 dagen - 3 nachten, 5 dagen - 4 nachten en 8 dagen - 7 nachten. De cruises van 5 dagen zijn het meest geliefd. Elke boot / schip kent zijn specifieke afvaartdata.

Seizoenen:
Bij het bezoek aan de Galápagos dient u er rekening mee te houden, dat er een hoog- en een laagseizoen is. 
Voor vluchten naar Galapagos: het laagseizoen is van 15 september tot 31 oktober en van 1 mei tot 14 juni. De rest van het seizoen is hoogseizoen.
Voor de boten rond de Galapagos: de hierboven genoemde seizoenen gelden in het algemeen ook voor de boten. Bij het aanbod ontvangt u exacte tarief. 

Galápagos "entrance" fee:
Elke passagier die de Galápagos bezoekt dient na aankomst op Baltra of San Cristóbal een "entrance" fee van US $100 per persoon te voldoen. Eveneens dient u een tax van US $ 10, - per persoon te voldoen (onder voorbehoud van wijzigingen).

Aanvlieghavens Galapagos: 
Vanuit Quito en voornamelijk Guayaquil vertrekken de vluchten naar Baltra of San Cristobal.

Betalingsvoorwaarden:
Bij het aanbod van de boot ontvangt u de specifieke voorwaarden. Over het algemeen gelden de volgende betalingsvoorwaarden:
Bij reservering tot en met 60 dagen van te voren: 20 á 30% vooruitbetaling 
Tot en met 30 dagen van te voren: 
50% vooruitbetaling
Vanaf 29 dagen voor vertrek tot en met de dag van vertrek: 100% betaling
De restant betaling dient 30 dagen van te voren bij de eigenaar van het schip binnen te zijn.

Annulering-  en wijzigingsvoorwaarden:
De annulering- en wijzigingsvoorwaarden voor reserveringen naar de Galápagos zijn zeer streng. Deze voorwaarden zijn per boot en seizoen verschillend en u wordt vooraf per boot geïnformeerd over de geldende voorwaarden. Over het algemeen kan men stellen dat annulering of wijziging vanaf 30 dagen (inclusief 30ste dag) van te voren 100% kosten met zich meebrengt. Bij de beschrijving van de boten treft u de van toepassing zijnde speciale wijziging en annuleringsvoorwaarden.

Via een online formulier kunt u aangeven welke bouwstenen u wilt gebruiken voor uw reis. Dit formulier opent in een apart venster zodat u via dit venster nog verder kunt bladeren naar de andere bouwstenen.

Prijsoverzicht
In het onderstaande overzicht ziet u de periodes waarvoor wij momenteel prijzen beschikbaar hebben. Mocht u in een ander dan in de hier vermelde periodes op vakantie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Klik op de datum van de gewenste periode om de prijstabel op te vragen.
  
Periode


 


 


 


 


 

 

©2018 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright