Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika > Reis naar Costa Rica > Autohuur, binnenlandse vluchten, busvervoer
Auto verhuur Costa Rica - Mapache Rent a Car

In samenwerking met MAPACHE RENT A CAR kunt u bij ons in San José een auto huren. Hieronder vindt u de voorwaarden van de autohuur van MAPACHE RENT A CAR.

Voorwaarden:
1) Bij Mapache Rent A Car kunt u alleen wagens reserveren binnen een bepaalde categorie. Per categorie wordt een voorbeeld type aangegeven. Echter Mapache Rent A Car behoudt zich het type auto binnen de categorie aan te passen.

2) Minimale leeftijd van de bestuurder: 25 jaar.

3) U huurt de wagen voor minimaal 3 dagen

4) U huurt de wagen voor een totaal van het aantal dagen x 24 uur. Haalt u de wagen op om 09.00 dan dient u de wagen ook om 09.00 weer af te leveren. Levert u de wagen later in, dan kan het zijn dat de autoverhuurmaatschappij u de extra kosten in rekening brengt.

5) De verzekeringen en de waarborg (US $ 750,-) dient u ter plaatse verplicht met een creditcard te voldoen (Visa, Mastercard, American Express of Diners). Cash betaling of betalingen met Traveller Cheques zijn niet mogelijk. U dient bij het ophalen van de wagen een blanco creditcardslip als waarborg te tekenen. Deze wordt bij het inleveren van de wagen, indien u zonder schade heeft gereden, weer verscheurt. Indien u de aanvullende verzekering afsluit wordt de waarborg verlaagd tot US $ 100, -

6) Verzekeringen: er zijn 2 verschillende verzekeringen (kosten treft u aan in de tabel hieronder)
* Verplichte basis verzekering: boven de waarborg van US $ 750, - (in dit geval eigen risico) zijn de schade aan de auto en geheel of gedeeltelijke diefstal gedekt. Verder zijn gedekt: 80% (andere 20% dient u te voldoen) van de schade veroorzaakt aan derden met een maximum van 100 miljoen Colones (ca US $ 185.000, 00 (juli 2010) per geval (third party insurance) en bij dood / verwonding / kwetsuren van personen tot een maximum van 40 miljoen Colones (ca US $ 72.000, 00 (juli 2010)) per persoon en 100 miljoen Colones (ca US $ 180.000, 00 (juli 2010)) per gebeurtenis. Deze verzekering geeft geen dekking wij bij ondeugdelijk gebruik van de auto en roekeloos rijgedrag (rijden onder invloed van drank en drugs, schade veroorzaakt door het rijden door rivieren, meren, lagunes en de zee, het rijden over ongeschikte wegen, te hard rijden op slechte wegen). Dit is ook van toepassing als u geen politie rapport of verzekering rapport kunt overhandigen na het ongeluk. Schade aan banden en de voorruit zijn wel verzekerd. Verlies van autosleutels, radio en cd speler en spullen voor wisselen van autobanden zijn niet verzekerd.

* Aanvullende verzekering (USD 10, - per auto per dag): dekt ook de resterende 20% van de schade veroorzaakt aan derden met een maximum van 100 miljoen Colones (ca US $ 180.000, 00 (juli 2010) (third party insurance), voor diefstal van de auto en alle schade aan derden in het geval u schuldig bent aan het ongeluk. Bij dood / verwonding / kwetsuren van personen tot een maximum van 40 miljoen Colones (ca US $ 72.000, 00 (juli 2010)) per persoon en 100 miljoen Colones (ca US $ 180.000, 00 (juli 2010)) per gebeurtenis. Verder wordt de waarborg verlaagd tot US $ 100, -. De schade aan banden en de voorruit zijn wel verzekerd.
Deze aanvullende verzekering geeft geen dekking wij bij ondeugdelijk gebruik van de auto en roekeloos rijgedrag (rijden onder invloed van drank en drugs, schade veroorzaakt door het rijden door rivieren, meren, lagunes en de zee, het rijden over ongeschikte wegen, te hard rijden op slechte wegen). Dit is ook van toepassing als u geen politie rapport of verzekering rapport kunt overhandigen na het ongeluk. Verlies van autosleutels, radio en cd speler en spullen voor wisselen van autobanden zijn niet verzekerd.

7) Extra verzekeringoptie: ARA TOURS "Drive Relaxed pakket" verzekeringspakket: indien u deze aanvullende verzekering ter waarde van EURO 22, - per dag afsluit (dit pakket kunt u alleen van te voren in Nederland reserveren) zijn volgende zaken inbegrepen; aanvullende verzekering SDW en SLI (zie hierboven) ter waarde van US $ 15, - per dag, dagelijks GPS ter waarde van US $ 10, - per dag, assistentie onderweg ter waarde van US $ 6, - per dag. Dit verzekeringspakket komt boven op de Verplichte Basis verzekering.

8) Bij en in alle grote plaatsen treft u een tankstation aan. Wij adviseren u het te betalen bedrag in ieder geval in US $ dollars of Costaricaanse Colones bij u te hebben. Uitval van autorisatiesysteem kan wel eens voorkomen.

9) Bij ophalen van de wagen is de tank gevuld en dient u te voldoen bij het in ontvangst nemen van de wagen. De benzine die bij het inleveren van de wagen in de tank zit wordt niet vergoed.

10) Geldig Nederlands rijbewijs is voldoende, mits ook in het paspoort een toegangsstempel staat dat u maximaal 3 maanden in Costa Rica kunt blijven. De stempel ontvangt u bij de douane.

11) Volgens de Costaricaanse wet bent u aansprakelijk voor 20% van de schade aan derden, indien u het ongeluk / de schade heeft veroorzaakt. Door het afsluiten van de aanvullende verzekering kunt u deze afkopen. Zie ook punt 6.

12) Kosten extra bestuurder: hoofdbestuurder en 2de bestuurder zijn verzekerd. Vanaf 3de bestuurder bedragen de kosten US $ 5 , - per persoon per dag

13) Kinderen t/m 12 jaar zijn verplicht gebruik te maken van kinderstoelen. Deze dient u van te voren te reserveren en lokaal te voldoen:
Baby stoeltjes (voor kinderen t/m 110 cm): USD 2, - per dag
Kinderen van 111 cm t/m 145 cm: USD 3, - per dag

14) De genoemde tarieven gelden voor het ophalen en achterlaten van de auto in San José of de internationale luchthaven.

15) Indicatie van drop-off charges bij ophalen in San José en af leveren in (lokaal te voldoen):
Quepos en Jaco: gratis
Tamarindo, Flamingo en Liberia: gratis
La Fortuna en Arenal: gratis
Guápiles en Siquirres / Caribbean Dish: gratis
Cahuita: US $ 100, -
Peñas Blancas (grens met Nicaragua): ca US $ 56, -
Monteverde: ca US $ 100, -
Samara: US $ 100, -
Palmar Sur / Sierpe: ca US $ 139, -

16) Wij adviseren u geen lifters mee te nemen. Bij problemen of schade bent u daar niet voor verzekerd. Wij adviseren u ook voor het donker op de plaats van uw bestemming te zijn.

17) Bij problemen / panne onderweg: indien u hulp wordt geboden adviseren wij u altijd de wagen goed in de gaten te houden.

18) De verkeerscontroles in Costa Rica zijn scherp. Vermijdt boetes door u aan de snelheid te houden.

19) U krijgt bij de autohuur en gratis telefoon ter beschikking voor lokale telefoongesprekken. De waarborg voor schade en diefstal bedraagt US $ 150, -. De verzekeringen genoemd onder punt 6 dekken de schade of verlies van de GPS niet.

20) U kunt ook gebruik maken van een GPS (Global Positioning System). Kosten bedragen US $ 7, - per dag. Dit systeem dient u vooraf te reserveren. De waarborg voor het systeem bedraagt US $ 250, -. De verzekeringen genoemd onder punt 6 dekken de schade of verlies van de GPS niet.

21) Mapache Rent a Car: is het eerste CO2 - neutraal gecertificeerde autoverhuur bedrijf in Costa Rica.

MAPACHE RENT A CAR

Aantallen koffers per auto

Verplichte verzekering per dag

Aanvullende verzekering per dag *

Waarborg zonder afsluiten aanvullende verzekering

Waarborg met afsluiten aanvullende verzekering

RAV4 Plus AUTOMATIC
4WD, 2,4 l, AC

1 - 4 personen

Maximaal 3 grote én 2 kleinere tassen

US $ 18, -

US $12, -

US $ 1500, -

US $ 100, -

RAV4 Plus
4WD, 2,4 l, AC

1 - 4 personen

Maximaal 3 grote én 3 kleinere tassen

US $ 18, -

US $12, -

US $ 1500, -

US $ 100, -

SUZUKI GRAN VITARA
4WD, 2,0 l, AC

1 - 3 personen,
ook AUTOMATIC mogelijk

Maximaal 2 grote én 3 kleinere tassen

US $ 18, -

US $12, -

US $ 1000 , -

US $ 100, -

Mitsubishi
Nativa of Sport

4WD, 2,8 l, AUTOMATIC, AC,
1 - 4 personen

Maximaal 4 grote én 2 kleinere tassen

US $ 20, -

US $12, -

US $ 1500, -

US $ 100, -

DAIHATSU BEGO
4WD, 1,5 l, AC,

1 - 3 personen

Maximaal 1 grote én 3 kleinere tassen

US $ 18, -

US $12, -

US $ 1500, -

US $ 100, -

SUZUKI JIMNY
4WD, 1,3 l, AC,

1 - 2 personen

Maximaal 1 grote én 2 kleinere tassen

US $ 15, -

US $12, -

US $ 950, -

US $ 100, -

TOYOTA PRADO
AUTOMATIC

4WD, 3,0 l, AC,

1 - 5 personen

Maximaal 4 grote én 2 kleinere tassen

US $ 25, -

US $12, -

US $1500 , -

US $ 100, -

MITSUBISHI Montero 4WD AUTOMATIC, 2,8L, AC
1 - 4 personen

Maximaal 4 grote én 4 kleinere tassen

US $ 25, -

US $12, -

US $ 1500, -

US $ 100, -

* wij adviseren u deze aanvullende verzekering af te sluiten

Via een online formulier kunt u aangeven welke bouwstenen u wilt gebruiken voor uw reis. Dit formulier opent in een apart venster zodat u via dit venster nog verder kunt bladeren naar de andere bouwstenen.

Prijsoverzicht
In het onderstaande overzicht ziet u de periodes waarvoor wij momenteel prijzen beschikbaar hebben. Mocht u in een ander dan in de hier vermelde periodes op vakantie willen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Klik op de datum van de gewenste periode om de prijstabel op te vragen.
  
Periode

Met een 4-wheel drive rijdt u door Costa Rica
Met een 4-wheel drive rijdt u door Costa Rica

 


 


 

 

©2019 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright