Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika > Reis naar Belize > Landencombinaties
13-Daagse Mundo Maya Highlights (Guatemala - Belize - Mexico)

13-daagse reis Mundo Maya Highlights

Route: Guatemala City - Antigua - Panajachel - Chichicastenango - Santiago de Atitlán - Guatemala City - Flores - Tikal - San Ignacio - Belize Zoo - Altun Ha - Chetumal  Tulum - Coba - Chichen Itza - Merida - Uxmal - Celestun - Merida - Cancun
 
Bij deze combinatiereis maakt u kennis met drie schitterende landen in Midden - Amerika; Guatemala, Belize en Mexico. Een unieke route waarbij u verschillende hoogtepunten van deze landen ontdekt en uw hart voor altijd aan Midden – Amerika zult verliezen.

Belangrijk: Het landarrangement tijdens de rondreis is gebaseerd op een internationaal gezelschap, waarbij de deelnemers van verschillende nationaliteiten samen reizen onder begeleiding van een Engelstalige gids. Over het aantal deelnemers kunnen wij u tijdens de boeking niets aangeven. De deelnemers ontmoet u pas tijdens de start van de tour ter plaatse. U overnacht in middenklasse hotels.

Vertrekdag: Donderdag vanaf Guatemala City
Minimum: 2 deelnemers

Dag 1 donderdag Amsterdam - Guatemala City

Vlucht van Amsterdam via Houston (met overstap) naar Guatemala City. Na aankomst transfer naar hotel Holiday Inn. Overnachting op basis van logies en ontbijt. Maaltijden: geen.

Dag 2 vrijdag Guatemala City - Antigua

Na het ontbijt start de excursie door de hoofdstad van Guatemala met een bezoek aan het Centrale plein (Plaza Mayor) in zone 1. Dit plein wordt omgeven door de "Palacio Nacional" en de kathedraal van de stad. De excursie eindigt met een bezoek aan het museum van de Maya cultuur. Vanuit de stad start de tocht door de hooglanden naar de oude hoofdstad Antigua de Guatemala. Overnachting in hotel Las Farolas. Maaltijden: Amerikaans ontbijt.

Dag 3 zaterdag Antigua - Panajachel / meer van Atitlán

Ontbijt. Vandaag maakt u een stadswandeling door Antigua, de eerste koloniale hoofdstad van Midden Amerika. In 1543 is Antigua ontdekt en in 1773 gedeeltelijk verwoest door een aardbeving. Antigua  staat nu onder Unesco en is één van de grote voorbeelden van de verstedelijking in Latijns Amerika. De straten zijn gevuld met stalletjes van kunstenaars en vaklieden. Kerken, kloosters en herenhuizen dateren uit de glorietijd van circa 200 jaar geleden, waarbij Antigua de hoofdstad was van de Spaanse kolonie. De gebouwen zijn een weerspiegeling van diverse stijlen. Rondom het hoofdplein werden de belangrijkste kerk en gebouwen gevestigd: De Kathedraal, het Paleis van de Legeraanvoerders en het Gemeentehuis. Tijdens de wandeling brengt u ook een bezoek aan de overblijfselen van een voormalig klooster. Vervolgens rijdt u via de hooglanden van Guatemala naar Panajachel, direct gelegen aan de de oevers van het meer Atitlán. Hier maakt u een wandeltocht  langs de oever. De vruchtbare heuvels doen het landschap leven, alsook de drie vulkanen die hieruit opdoemen, waardoor het gehele meer een mysterieuze schoonheid heeft. Verblijf in Hotel Porta del Lago of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 4 zondag Panajachel - Chichicastenango - Panajachel

Na het ontbijt reist u door het kleurrijke dorpje Chichicastenango, één van de meest belangrijke Maya gemeenschappen van het land. U bezoekt de stad en de bekende openlucht markt met zijn vele kleuren en geluiden en waar u veel handwerken aantreft. In Chichicastenango brengt u ook een bezoek aan de 400-jaar oude Santo Tomas kerk, waar Katholieke en Mayan ceremonies plaats vinden in mystieke atmosferen. In de namiddag keert u terug naar Panajachel. Verblijf in Hotel Porta del Lago of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 5 maandag Lake Atitlán - Santiago Atitlán - Guatemala City

Ontbijt. Rond het meer zijn vele diverse Maya dorpen met eeuwenoude erfgronden. In de ochtend maakt u een boottocht van ongeveer 1 uur naar Santiago Atitlán, een charmant inheems Mayan dorpje. Hier bezoekt u de markt, de kerk en diverse winkels. Hier kunt u ook optioneel de Mayan rituelen van "Maximon" bezoeken, een ritueel omtrent de inheemse god van de lokale Cofradia gemeente. Na deze bezienswaardigheid keert u naar de boot en vaart terug naar Panajachel, vanwaar u terugrijdt naar Guatemala City. Verblijf in Hotel Holiday Inn of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt.

Dag 6 dinsdag Guatemala City - Flores - Tikal - Melchor de Mencos / Belize - San Ignacio

Vroeg in de ochtend vertrek naar de luchthaven van Guatemala City voor de binnenlandse vlucht naar Flores, gelegen in de noordelijke provincie Petén. Na aankomst krijgt u een ontbijt en vertrekt dan naar de noordelijke gelegen Maya ruine Tikal, één van de meest indrukwekkende opgegraven religieuze Maya complexen. Hier steken de torenhoge piramides boven de boomtoppen van de jungle uit. U heeft de kans om brulapen te zien slingeren in de toppen van de bomen, alsook de gekleurde papegaaien en toucans, die van tak naar tak vliegen. Na een begeleide wandeling door complex Q, de Acropolis met het Centrale plein als ook tempel IV en de Mundo Perdido "de verloren stad", geniet u van een lunch in het lokale restaurant. Na de lunch brengt u nog een bezoek aan het lokale museum, welke een interessante collectie van lokale keramiek en jade opgravingen tentoonstelt. Na het bezoek aan het museum vertrekt u in de richting van Melchor de Mencos, waar u de grens naar Belize oversteekt. Vervolgens rijdt u door naar San Ignacio, hoofdplaats van de regio Cayo. Overnachting in hotel Windy Hill Resort. Maaltijden: ontbijt bij Tikal en lunch.

Dag 7 woensdag San Ignacio - Belize Zoo - Altun Ha - Chetumal

Via de Western Highway, stopt u bij de bekende Belize Zoo, waar u het Nationale dier van Belize kunt zien: de Tapir. Onderweg in noordelijke richting komt u langs verschillende Creoolse dorpen en komt u aan in de Maya stad Altun Ha met zijn monumentale tempels en waar ook verschillende Jade maskers werden opgegraven. De volgende stop is Corozal, waar u de Mennonieten hun lokale producten aanbieden. U gaat de grens over naar Mexico vanwaar het nog maar kort rijden is naar Chetumal. U overnacht in hotel Holiday Inn Chetumal of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 8 donderdag Chetumal - Bacalar - Tulum

Na het ontbijt brengt u aan de overkant van de stad de Maya ruïne. Vervolgens reist u verder naar de "Lagoon van de zeven kleuren" in Bacalar voor een bezoek aan het Spaanse kasteel. U kunt vandaag ook een verfrissende duik nemen in Cenote Azul. Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de Maya bezienswaardigheden van Tulum, dat gelegen is op de rotsen en u een mooi uitzicht biedt over de Caribische zee. U overnacht in hotel Los Lirios Tulum of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 9 vrijdag Tulum - Coba - Chichen Itza - Merida

Al vroeg in de ochtend bezoekt u de Maya opgravingen van Coba, dat omgeven wordt door een tropische wildernis. U kunt de hoogste piramide van Yucatan beklimmen, van waar u een fantastisch uitzicht heeft over de omgevingen de eindeloze jungle. Transfer naar de grootste en meest bekende Maya ruïne Chichen Itza met de wereldberoemde Kukulkan piramide, de tempel van de Krijgers en het observatorium. In de late middag transfer naar Merida, waar u overnacht in hotel Castellano of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 10 zaterdag Merida - Uxmal - Celestun - Merida

Na het ontbijt vindt er een tour plaats langs de zogenaamde Puuc Route, die u langs verschillende Maya overblijfselen zal brengen. U brengt een bezoek aan de mystieke Maya bezienswaardigheden van Uxmal, zoals de prestigieuze piramide van de tovenaar. Na een stop in het dorp Uman, waar u de lokale markt bezoekt, bezoekt u in de middag Celestun, een vissersdorpje gelegen aan de Golf van Mexico. Hier zult u genieten van een boottocht over de "Great Lagoon", de thuisbasis van de roze flamingo. Uiteindelijk gaat u per bus verder naar Merida waar u overnacht. Verblijf in Hotel Castellano of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 11 zondag Merida - Cancun

Ontbijt. In de ochtend stadswandeling door Merida. U bezoekt het gouvernementspaleis, de kathedraal de lokale markt. In de middag vertrekt u naar Cancun. Verblijf in hotel Radisson Cancun of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt. 

Dag 12 maandag Cancun - Amsterdam

Ontbijt. Enkele uren ter vrije besteding. Transfer naar de luchthaven van Cancun. Vlucht via Houston (met overstap) naar Amsterdam. Maaltijden: ontbijt. 
U kunt er ook voor kiezen enkele dagen aan het strand in Playa del Carmen te verblijven. 

Dag 13 dinsdag Amsterdam

Aankomst op Schiphol. 

Via een online formulier kunt u zowel boeken als geheel vrijblijvend meer informatie aanvragen.

Prijzen
Momenteel hebben wij online geen prijzen beschikbaar voor deze reis. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons op te nemen.

Guatemala - Meer van Atitlán
Guatemala - Meer van Atitlán

 

Yucatan / Mexico: Uxmal ten zuiden van de stad Merida
Yucatan / Mexico: Uxmal ten zuiden van de stad Merida

 

In geheel Guatemala worden de kinderen tot een leefdtijd van ongeveer 2 jaar door de moeders gedragen
In geheel Guatemala worden de kinderen tot een leefdtijd van ongeveer 2 jaar door de moeders gedragen

 

Het centrale plein van de stad Merida
Het centrale plein van de stad Merida

 

De piramide van Kukulcan in Chichen Itza
De piramide van Kukulcan in Chichen Itza

 


©2019 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright