Skype ARA Tours Follow ARA Tours on Facebook Follow ARA Tours on Twitter ARA Tours is lid van de Maatwerkspecialisten.
Midden- en Zuid-Amerika
Reis naar ArgentiniŽ

ARA Tours heeft voor uw reis naar ArgentiniŽ de volgende reismogelijkheden:

Reisarrangementen:

Stel uw eigen reis samen:

ArgentiniŽ is na BraziliŽ na, het grootste land van Zuid-Amerika, dat bijna net groot is als de helft van Europa. Dankzij de grootte van het land kent ArgentiniŽ op klimatologisch, landschappelijk en cultureel gebied, een enorme diversiteit, waardoor men zou kunnen stellen dat het land meerdere landen in ťťn omvat. De enorme oppervlakte herbergt een grillige en wonderschone natuurlijke omgeving, diverse flora en land en zee fauna.

Aan de noordgrens met BraziliŽ treft u bij Iguazķ de breedste waterval ter wereld in het onmetelijk tropische Amazone oerwoud. Verder naar het westen, nabij de grens met Bolivia en Chili, dwaalt u langs de oude provinciehoofdsteden Salta, TucumŠn, Jujuy en Catamarca met hun bouwwerken uit de koloniale periode te midden in een woestijnachtige omgeving.

Centraal gelegen in het land zijn het de vruchtbare uitgestrekte pampa's die het landschap kenmerken. In het westen van ArgentiniŽ, langs de grens met Chili, vormt het Andes gebergte met zijn rotsformaties het landschap. De Aconcagua ligt ten westen van de stad Mendoza, dat net zoals Cafayate bij de liefhebbers bekend is om de Argentijnse wijnen. In PatagoniŽ, het zuidelijke deel van ArgentiniŽ, wordt de natuur vanaf het merengebied bij Bariloche een stuk woester. Bij Peninsula Valdťs, gelegen aan de kust, is de grootste pinguÔn kolonie en kunt u in de baai de grote walvissen van nabij spotten. Verder naar het zuiden bij de uitlopers van de Andes bergen zijn de gletsjer Perito Moreno bij El Calafate en de betoverende omgeving van El Chaltťn en Torres del Paine de hoogtepunten. Ushuaia is de zuidelijkste stad van ArgentiniŽ.

Uiteraard staat ArgentiniŽ bekend om de gepassioneerde tango, maar het land heeft veel meer te bieden op cultureel gebied. Zowel de Europese invloeden, afkomstig van Europese immigranten, als de invloeden van de cultuur van inheemse indiaanse volkeren, zijn duidelijk waarneembaar. Wat in het begin van de 16e eeuw begon als kleine nederzetting van de Spanjaarden, is vandaag de dag uitgegroeid tot de grote hoofdstad Buenos Aires. De stad - ook wel het 'Parijs van Zuid-Amerika' genoemd - is de stad van de Dwaze Moeders, Maradona en Evita Perůn. Met de brede boulevards en pleinen en de verschillende wijken, is een bezoek aan Buenos Aires absoluut de moeite waard. 

ARA Tours biedt verschillende georganiseerde rondreizen aan met verblijf in toeristenklasse tot luxe hotels. Op basis van een citystarter naar Buenos Aires en kunt u - met behulp van de bouwstenen en verlengingspakketten - uw eigen reis door ArgentiniŽ samenstellen. Ook biedt ARA Tours u de mogelijkheid om uw reis te verlengen met meerdaagse excursies naar buurlanden Chili en Uruguay. Voor de meer avontuurlijk ingestelde vakantieganger zijn ook een aantal fly drives - rondreizen per auto beschikbaar.

Voor meer informatie: Achtergronden, Praktische informatie©2020 ARA Tours B.V.  |  Disclaimer  |  Copyright